Saltar a continguts

Secció Atletisme CMSC

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

01/06/2014
EL CAMPIONAT DE CATALUNYA ABSOLUT, UN BON REFLEX DEL MODEL D’ESCOLA DEL MUNTANYENC

 

La celebració del Campionat de Catalunya Absolut d'Atletisme el passat dissabte 31 de maig a Palafrugell, serveix per a la Secció d’Atletisme del Club Muntanyenc per a fer balanç i reflexió del model que tenim com a escola d’atletisme.

En aquest autonòmic es veuen reflectits tots els ingredients del model d’escola esportiva en que la secció porta treballant més de dos dècades, i d’aquesta manera, amb el pas del temps, és com es veu el fruit del treball i la feina ben feta.

Tres atletes formats a l’escola d’atletisme del CMSC es van proclamar campions de Catalunya absoluts a Palafrugell. Sergi Torres va donar la sorpresa als 400 metres i va aconseguir el títol amb millor marca personal, Cora Salas ja fa temps que és la millor saltadora de llargada catalana i es va proclamar campiona absoluta tot i la seva joventut, i Nil Rodés, que es va imposar a la cursa dels 5 km marxa i mostra en cada cursa la seva progressió i el seu prometedor futur.

Aquests tres atletes són clars exponents del model d’escola del muntanyenc. Formats des de les categories inferiors i un cop arriben a la categoria júnior passen a formar part d’un club amb altres característiques i objectius diferents al d’escola atlètica.

Els tres atletes també són exponents d’un treball de qualitat i excel·lència en el que el model del CMSC es basa, ja que els tres atletes són dirigits per entrenadors de màxim prestigi, com el Valentí Massana, ex-campió del món de marxa, medallista olímpic i entrenador d’aquesta especialitat de la secció. L’Antonio Corgos, un dels millors saltadors de la història, entrenador contrastat i Director Tècnic de la secció, i Ricaro Diéguez, entrenador de reconegut prestigi que s’ha incorporat aquesta temporada a l’staff tècnic per a dirigir les especialitats de curses de velocitat.

Però a Palafrugell també van estar representats els joves atletes que ja despunten i que el seu gran nivell els va permetre competir a l’autonòmic absolut tot i la seva joventut. Com va ser el cas d’en Ramon Adàlia i la Nora Taher que van participar en triple salt i els dos es van classificar en una extraordinària sisena posició. L’Êllâ Bestué que va aconseguir una meritòria setena plaça en salt de llargada i la Bea Oliver que es va situar vuitena a la final dels 400 metres. Quatre finalistes absoluts amb la samarreta del CMSC, una escola d’atletisme de promoció.

Però a Palafrugell encara podem veure una altre faceta més del model d’excel·lència de la secció, ja que alguns dels nostres entrenadors són també atletes en actiu i van protagonitzar una destacada actuació, com és el cas de la Dèbora Calveras, entrenadora del grup infantil, que es va proclamar campiona de Catalunya de triple salt amb rècord dels campionats inclòs i Carles Triadó que va aconseguir la medalla de plata en salt d’alçada, o el mateix Nil Rodès que també forma part de l’staff tècnic de la secció.

Un campionat autonòmic que en una sola jornada mostra gran part de la feina feta durant més de dos dècades amb un model clar de treball i que dona totes les forces per a seguir treballant en la mateixa línia i amb el mateix model.